Logó készítés – embléma, arculattervezés

Logó készítés - embléma, arculattervezés

Miért fontos az arculattervezés?

Az egységes arculat biztosítja egy cég profi megjelenését. Azt, hogy különbözzön versenytársaitól, kitűnjön a tömegből. Teljesen mindegy, hogy milyen méretű cégről van szó, komoly piaci előnyt jelenthet egy professzionálisan kidolgozott arculat, azt közvetíti a potenciális ügyfelek felé, hogy profi, jól szervezett munka folyik benne. Fontos, hogy ha már kész arculata van egy cégnek, akkor használja következetesen, mindenhol, hiszen ez által lesz azonnal felismerhető, megkülönböztethető. Bárhol, bármilyen formában is jelenik meg, ugyanazokat a színeket, formákat, betűtípusokat célszerű alkalmazni, hogy első látásra egyértelműen azonosítható legyen. A jó arculat egyszerű, kis és nagy méretben egyaránt könnyen felismerhető logót, kevés színt, jól olvasható betűtípust tartalmaz.

Embléma

Az embléma a legfontosabb arculati elem. Az embléma, logó készítés célja az egyértelmű azonosítás elősegítése. Nagyon sok piaci szereplő emblémáját mégsem tudjuk megjegyezni, felidézni. Amelyik mégis megmarad a fejünkben, az többnyire letisztult, vagy valamilyen meglepő elemet tartalmazó. És persze sokat segít, ha sokszor, sok helyen találkozunk velük. Elengedhetetlenül fontos, hogy szín- és formavilága egymással harmonizáló legyen.

A logó készítés folyamata

A logótervezést minden esetben egy hosszabb megbeszélés előzi meg, mely során pontos képet kaphatok a cég tevékenységi köréről, marketingjéről, konkurenciájáról, a vezetés egyedi elképzeléseiről. Ezek adnak támpontot a tervezés elkezdéséhez.
Következő lépésként 3-5 teljesen különböző emblématervet készítek a megbeszéltek alapján. Ezek közül Ön kiválasztja azt az egyet-kettőt, mely a legközelebb áll az elképzeléséhez. Ezután következik a véglegesítés és elkezdődhet a további arculati elemek, a névjegy, levélpapír elkészítése, majd természetesen az összes céges felület – weboldal, katalógus, szórólap, plakát, hirdetés, autó dekoráció stb. – arculathoz igazítása.